MOL-CSOPORT ÉVES JELENTÉS Gazdasági, társadalmi és környezeti teljesítményünk
Kezdőlap
Tartalomjegyzék
Mellékletek

1. számú melléklet

1 A nettó értékesítés és az üzleti eredmény a harmadik félnek, valamint más szegmensnek történő értékesítésekből származó eredményt foglalja magába. Az Upstream belföldön kitermelt kőolajat, kondenzátumokat és PB gázt ad át a Downstream, és földgázt a Gáz Midstream szegmensnek. A belső transzferárak az aktuális piaci árakon alapulnak. A szegmens eredmények az adott szegmenshez tartozó teljes körűen konszolidált leányvállalatok eredményeit is tartalmazzák.

2 Ezen a soron a szegmensek közötti átadásokból származó nem realizált üzleti eredmény változását mutatjuk ki. Nem realizált eredmény akkor keletkezik, amikor az átadott tétel a fogadott szegmensnél készleten van az időszak végén és csak a későbbi időszakban kerül értékesítésre harmadik fél felé. A szegmensszintű kimutatásokban az átadó szegmens az átadáskor azonnal elszámolja a tranzakción keletkező nyereséget. Társasági szintű eredmény szempontjából azonban a nyereség csak a harmadik félnek történő értékesítéskor kerül elszámolásra. Az előző években a nem realizált profit-hatás nem került elkülönítetten kimutatásra, de szerepelt a fogadó szegmens kimutatott szegmens eredményében. Szegmensek közötti átadáson nem realizált profit elsősorban az Upstream szegmensből a Gáz Midstream szegmensbe átadásnál keletkezik.

3 Üzleti eredményt és az EBITDA-t befolyásoló speciális tételek a 2-es számú mellékletben kerülnek részletezésre.


4 Az adatok átszámításánál a 2011. évi (1 USD=200,9 Ft), valamint a 2010. évi (1 USD=208,1) átlagos MNB devizaárfolyamokat használtuk.

 

Előző
Következő
 
 
© MOL-csoport | Felelősségkizárás | Kapcsolat