2007.11.06.

Talma sikere az ország sikere

A 2007. év világbajnoka: Talmácsi Gábor (Magyarország)

Talmácsi Gábort, a gyorsasági motorsport első magyar világbajnokát köszöntötték szponzorai és a sajtó képviselői kedden a budapesti Kempinski szállóban tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen főszponzora, a MOL részéről Ferencz I. Szabolcs kommunikációért felelős alelnök és menedzsere, Stefano Favaro Talma saját, vb-aranyérmes versenymotorját adta át meglepetésként, melynek Magyarországra hozataláról mindaddig a zseniális pilóta sem tudott.

Talmácsi Gábor négyévesen indult először motorversenyen, és 16 esztendősen már Európa-bajnoki futamon versenyzett. Talma hét évvel ezelőtt mutatkozott be a motorsport elitjében, ez ideig hat futamgyőzelmet és tizenhat dobogós helyezést ért el, összesen 766 pontot szerzett, és vasárnapig a 2005-ös világbajnoki bronzérem volt a legjobb eredménye a vb-pontversenyben.

A Bancaja Aspar Team versenyzőjeként 2007. november 4-én jutott fel a csúcsra, és hódította el 282 ponttal a 125 köbcentiméteres kategória világbajnoki aranyérmét apriliás csapattársa, a spanyol Hector Faubel (277 pont) és a KTM-mel vesrenyző japán Tomojosi Kojama (193 pont) előtt.

Talmácsi egy világszerte nagy figyelemmel övezett professzionális sportág világbajnoka, teljesítménye kivételességét, értékét jól példázza, hogy Talma révén Magyarország a 20. nemzet (a 125 köbcentiméteres kategóriában pedig a 13.), amely a gyorsasági motoros vb-k történetében aranyérmes pilótára lehet büszke. A 250 köbcentiméteres kategória első helyezettje 2007-ben a spanyol Jorge Lorenzo, a MotoGP-sorozat világbajnoka pedig az ausztrál Casey Stoner. Magyarország legeredményesebb és legismertebb technikai sportot űző sportolója 2008-ban az Aspar Team első számú pilótájaként a 125 köbcentiméteres kategóriában folytatja, míg 2009-ben már a 250 köbcentiméteres vb-sorozatban méretheti meg magát.

Versenymotorjának Magyarországra hozatala mellett a MOL önálló sajtókampánnyal köszöntötte Talmácsit a világbajnoki cím apropóján, melynek fősora önmagáért beszél: „Talma sikere az ország sikere”. Világbajnokunknak a sajtótájékoztatón a platina fokozatú főszponzora, a MOL-t képviselő Ferencz I. Szabolcs kommunikációért felelős alelnök mellett gratulált Molnár Viktor, a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. regionális igazgatója, valamint Kutvölgyi Pál, a Brokernet Kft. társtulajdonosa, marketing- és kommunikációs vezérigazgatója. A sajtótájékoztatón Tóth A. Péter, a Magyar Telekom Nyrt. mobil szolgáltatások üzletágának szponzorációs vezetője bejelentette, hogy a T-Mobile a 2008-as idénytől kommunikációs partnerként csatlakozik Talmácsi Gáborhoz és a képviseletét ellátó Faster Managementhez.

További információ: talma.hu és talma.origo.hu