2010.11.16.

A MOL nyerte 2010 HR Oscar díjat, a legjobb HR csapat kategóriában.

A HR Oscar független szakmai bíráló bizottsága kiemelten díjazta a MOL csapatának példaértékű munkáját. A pályázat kiírója, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ) második alkalommal osztott ki HR Oscar díjat három kategóriában: 2010 legjobb HR csapat, legjobb HR szakember, legjobb HR témájú diplomadolgozat. A MOL HR különféle programjai segítségével 4 év alatt 600 friss diplomásnak nyújtott munkalehetőséget.

A HR Oscar díj célja az volt, hogy elismerje azokat a HR szakembereket, akik a 2010-es évben már a válság utáni fellendülésre fokuszálva a legtöbbet tették.  A zsűri tetszését az innovatív megoldások nyerték el. Erőssége a beadott pályázatnak, hogy a vállalat koncepciójában, az utánpótlást, mint a munkaerő biztosítás teljes vertikumára való elgondolást tudatosan alakította ki, és építette fel. A MOL integrált megközelítése azért újító, mert a középiskoláktól az egyetemekig indít programokat, versenyeket. Mindezek célja, hogy a társaság közép és hosszú távú erőforrás szükségleteit magas szinten biztosítani tudja.

Az ifjú tehetségek magunkhoz csábítására hívtuk életre a Freshhh vetélkedőt -, amelyben az elmúlt négy évben 35 ország közel 120 egyeteméről több mint 4500 versenyző vett részt -, a fiatal pályakezdők beilleszkedését pedig a Growww Friss Diplomás program segíti, ami 4 év alatt 600 friss diplomásnak nyújtott munkalehetőséget a vállalat-csoportnál. A Growww program során a pályakezdők egy tapasztalt kolléga mellé vannak beosztva, aki mentorként segíti és felügyeli munkájukat – nyilatkozta a díjátadón Szőcs László a MOL HR igazgatója.

Kiemelkedő a MOL projektjeiben, hogy korán, már a középiskolai rendszerben elkezdi a diákok orientálását a természettudományok irányába. Hiszen fenntartható fejlődése szempontjából elengedhetetlen, hogy mind a mérnöki, mind pedig a szakmunkás, technikus - munkavállalók elegendő számban, és tudással legyenek elérhetőek a munkaerőpiacon.

Idén első alkalommal a Junior Freshhh online természettudományos vetélkedőre, több mint 2500 fiatal 199 középiskolából és 89 településről jelentkezett határon belülről és kívülről (Vajdaság, Erdély, Felvidék, Kárpátalja). A MOL ugyanakkor az oktatók felé is nyitott. A MesterM Díjjal ismeri el a kiemelkedő pedagógusokat a természettudományos közoktatásban, amit a főiskolán, egyetemen tanuló hallgatók jelölései alapján ítél oda – tette hozzá Szőcs László.

A HR Oscar Díj átadója Komocsin Laura a Business Coach Szakmai Közösség elnöke
A Díj átvevõje Szőcs László a MOL HR igazgatója.
Fotó: Mészáros Annarózsa


További információ:
Csillik Zita
MOL Nyrt.
06/70 372 2574
Társasági kommunikáció