2010.05.30.

Közel 150 fiatal tehetség a MOL támogatottjai között

Az Új Európa Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájának a nyerteseit

A MOL Tehetségtámogató program Sport kategóriájában az idén összesen 128 pályázó részesült támogatásban több mint 25 millió forint értékben. Május utolsó vasárnapján, gyereknapon hirdette ki a programot kezelő Új Európa Alapítvány a támogatottak névsorát. Az ifjú tehetségek közül sokan személyesen vették át a támogatásról szóló okleveleket a MOL gyermeknapi programján, és fogadták a Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző gratulációját.

A februárban közzé tett felhívásra 910 pályázati anyag érkezett be, közülük választotta ki a kuratórium a támogatottakat, közel 40 különböző sportágban az aerobiktól a vívásig. A támogatások odaítélésénél szempont volt a korábbi jó eredmény, de a kuratórium igyekezett azokat is előnyben részesíteni, akiknek családi vagy anyagi körülményei indokolták a támogatást. 

A támogatottak között van többek között a Földházi Zsófia háromszoros ifjúsági világbajnok és négyszeres ifjúsági Európa-bajnok öttusázó, Gregor László atléta és Péch Fanni vitorlázó, korosztályos országos bajnokok.

A pályázat keretében eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást azok a 10-18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük.

A MOL idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában idén 17 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen közel 6 millió forint összegben. Többek között Tóth Zsófia triatlonista, Szalai Tamás U23-as Európa-bajnok kajakos és Szilágyi Áron felnőtt csapatvilágbajnok kardvívó.

Az idei eredményekkel együtt a Tehetségtámogató program indulása, 2005 óta összesen több mint 2000 fiatal nyerhetett el támogatást több mint 230 millió forint értékben.
A sport kategória eredményhirdetésével párhuzamosan hirdette meg az Új Európa Alapítvány a MOL Tehetségtámogató program művészeti-tudományos kategóriáját és a MOL Gyermekgyógyító program idei felhívását. További információ a felhívásokkal kapcsolatban a www.ujeuropaalapitvany.hu és a www.mol.hu oldalon található.
A nyertesek listája ezen az oldalon tekinthető meg.

Bővebb információ: Haáz Andrea, 70/ 373 4384