2011.11.22.

Zöld Béka Díjat kapott a MOL

A MOL kapta a 2011. évi Zöld Béka Díjat. Az elismerést minden évben az a közép-európai vállalat kapja, amely az adott év legjobb fenntarthatósági (vagy társadalmi felelősségvállalási) jelentését készíti. A díjat Mosonyi György, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke vette át a Deloitte Fenntarthatósági Konferenciáján Budapesten kedd délelőtt.

A 2001-ben a Deloitte Magyarország által létrehozott Fenntarthatósági - más néven Zöld Béka - Díjat idén a MOL nyerte el. A szakmai zsűri az idei pályázatok értékelésénél kiemelten vizsgálta, hogy a 30 pályázó mennyire volt képes az általuk kitűzött célokat és elért eredményeket lényegre törően, számszerűsíthető és ellenőrizhető módon összegezni, és mindezt átlátható és közérthető formában bemutatni.

A MOL pályázatának elbírálásánál nagy előnyt jelentett, hogy a vállalat minden évben a tőzsdei éves jelentésével együtt egy integrált jelentésben hozza nyilvánosságra fenntarthatósági eredményeit. Ez a gyakorlat még viszonylag új Közép- Európában, de az a célja, hogy még világosabban bemutassa a gazdasági eredmények és a fenntarthatósági témák közötti összefüggéseket.

Mosonyi György, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke elmondta: „A MOL már többször bizonyította, hogy a fenntarthatóság elveit komolyan veszi, és tevékenységét annak megfelelően alakítja. A Zöld Béka Díj azonban azért is különösen megtisztelő számunkra, mert ezzel azt is elismerik, ahogy ez a szemlélet az éves jelentésünkben tükröződik.”