2012.07.05.

MOL bringaPROGRAM

Demcsák Zsuzsa műsorvezető és Csányi Sándor színművész, a MOL Új Európa Alapítvány Jószolgálati Nagykövete is kerékpárral érkezett a MOL bringaPROGRAMját bemutató sajtótájékoztatóra. Az eseményt Budapest belvárosában az Akváriumnál, az Erzsébet téren lévő MOL bringaKÚTnál tartották. Az októberig mindennap 12-24 óráig nyitva tartó bringaKÚT ingyenes szervizt és tanácsadást nyújt a kerékpárosoknak. A sajtótájékoztatón bemutatták a MOL bringaPONT nevű mobil applikációját is.

Budapesten az elmúlt pár évben többszörösére nőtt a kerékpárosok száma, illetve felmérések mutatják, hogy a MOL autós vásárlóinak háromnegyede kerékpározik is. Magyarország meghatározó vállalataként a MOL folyamatos kapcsolatban van a közlekedés összes résztvevőjével, ezért a tavaly bevezetett bringaPONTok sikerét látva, illetve a megnövekedett nyári biciklis forgalomra való tekintettel a MOL újabb bringabarát kezdeményezéseket indít.

A június végén megnyílt bringaKÚT mellett három nagy nyári fesztivál bicikliseit is segíti a MOL bringaPROGRAMja. A VOLT–on nagy örömmel fogadták a fesztiválozók a bringatárolót, valamint az ingyenes szervizt és szaktanácsadást nyújtó bringaMENTŐt. A MOL a Heineken Balaton Soundon és a Sziget Fesztiválon is ezekkel a szolgáltatásokkal kedveskedik a bicikliseknek.

A MOL tavaly nyári balatoni bringaprogramjainak nagy sikerére való tekintettel a Tihany melletti kerékpárúton ismét minden hétvégén 10-18 óra között MOL bringaMENTŐvel várja a kerekezőket, ahol ingyenes frissítőt, tanácsadást és szükség esetén szervizt is kaphatnak.

A sajtótájékoztatón bemutatták a MOL új bringásoknak szóló mobil applikációját is. Az alkalmazás méri és térképen jelzi a kerékpáros által megtett útvonal fontosabb adatait. Ezen túl pedig segít összegyűjteni a Magyarországon belüli minőségi túraútvonalakat és megosztani az azokkal kapcsolatos tapasztalatokat a többi bringással. Az applikáció Android és iOS operációs rendszereken működik, letölthető a Google Play-ből, és az Apple App Store-jából.

A MOL bringaPROGRAM alapjait a MOL 125 benzinkútján tavaly áprilisban megnyitott, és azóta nagy sikerrel működő bringaPONTok fektették le. A pontokon a kerékpározáshoz szükséges alapvető eszközök kaphatóak, a sportoláshoz megfelelő élelmiszerekkel és italokkal frissíthetik fel magukat az odatekerők, és szükség esetén szerszámkészlet is elérhető a biciklik megjavításához. A bringaPONTos kutak egy részén pihenő, sőt biciklimosó is van.

A MOL bringabarát kezdeményezéseiről további részleteket a http://www.molbringaprogram.hu/ oldalon olvashat.