2012.06.04.

MOL közlemény

A MOL a médiából értesült arról, hogy az INA Felügyelő Bizottságának bizonyos tagjai levelet küldtek a horvát kormánynak - ennek a levélnek a részletei jelentek meg a horvát sajtóban. A MOL a felügyelő biztossági tagok lépését aggasztónak tartja, mert a cikkek több tárgybeli tévedést és csúsztatást tartalmaznak az INA állapotáról.

A MOL meggyőződése, melyet az elért vállalati eredmények is alátámasztanak, hogy az INA mostanra egy jól menedzselt vállalat, mely végre nyereséget termel, beruházásait felgyorsította. A MOL ennek fényében jó megoldásnak tartja azt a horvát kormányzati szándékot, hogy az INA Felügyelő Bizottságába új tagokat nevezzen ki a horvát gazdasági miniszter és a pénzügyminiszter személyében. Ennek révén a jelenlegi horvát kormány első kézből értesülhetne az INA-t érintő folyamatokról és a társaság valós eredményeiről, s egyúttal megbizonyosodhatna arról is, hogy a levél nyilvánosságra került részei valótlan, hibás és félreérthető állításokat tartalmaznak az INA gazdasági helyzetével, befektetéseivel és teljesítményével kapcsolatban.

Egyúttal az INA tőzsdei közleményben tájékoztatta a pénzügyi piacok szereplőit a megjelent téves információkat cáfoló helyes pénzügyi eredményekről.