MOL Tehetségtámogató program Művészet-tudomány kategória

MOL Tehetségtámogató program Művészet-tudomány kategória

A program művészeti-tudományos kategóriája tehetséges fiatal művészek és ifjú tudósok szakmai fejlődését segíti, akik országos és nemzetközi megmérettetéseken kiemelkedő eredményeket értek el. Ezek a gyerekek a fejlődésükhöz szükséges eszközökre, pl. hangszerre, festő- és rajzeszközökre tudnak támogatást igényelni.


2013-ban is vártuk azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak vagy diákcsoportoknak, ifjúsági csoportoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő eredményt értek már el, szakmai fejlődésükhöz azonban további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehetett benyújtani.

A művészeti és tudományos pályázatokat szakértő zsűri értékelte, a végső döntést a programot kezelő Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe.

2013-ban 87 fiatal és csapataik nyertek el támogatást összesen 18 millió forint értékben.
A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. Az idei támogatottak között van többek között a 16 éves Dolfin Balázs csellista, több nemzetközi zenei verseny győztese, a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Előképzőjének hallgatója és a 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata, akik a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is több arany- és ezüstéremmel térnek majd haza a külföldi diákok rangos versenyéről.

2013-ban a Tehetségtámogató Klasszis kategóriában, melynek keretében a 18. életévüket betöltött korábbi nyertes pályázóinkat segítjük, 10 pályázó nyert támogatást. 

Ismerkedjen meg támogatottainkkal részletesebben!