MOL Tehetségtámogató program Művészet-tudomány kategória

MOL Tehetségtámogató program Művészet-tudomány kategória

A program művészeti-tudományos kategóriája tehetséges fiatal művészek és ifjú tudósok szakmai fejlődését segíti, akik országos és nemzetközi megmérettetéseken kiemelkedő eredményeket értek el. Ezek a gyerekek a fejlődésükhöz szükséges eszközökre, pl. hangszerre, festő- és rajzeszközökre tudnak támogatást igényelni.


2014-ben ismét meghirdette az Új Európa Alapítvány a MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány kategóriájában pályázatát a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok részére, amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

Pályázni az alábbi célokra lehet: eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti, vagy útiköltség-térítéshez, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, valamint az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra.

Kik pályázhatnak?

  • egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be, akik
    • rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat
    • 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2014-ben töltik be, ill. 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók lesznek a 2014-2015-ös tanévben és még nem tettek érettségit.
  • csoportos pályázatot nyújthatnak be iskolai csapatok, csoportok (pl. színjátszó-kör, kórus, tudományos vetélkedősorozaton induló csapat, állandó szakköri csoport stb.).

A pályázat benyújtási határideje (a postai bélyegző dátuma számít): 2014. szeptember 30.

A pályázati támogatásokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2014. november végéig. Az eredményről minden pályázót írásban értesítenek. A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket veszik figyelembe, illetve előnyös elbírálásban részesül az a pályázó, akinek anyagi és családi körülményei ezt indokolják.

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2014. szeptember 1 - 2015. augusztus 31.

A pályázatot mellékleteivel együtt egy példányban kell postára adni az alábbi címre:
Új Európa Alapítvány, 1431 Budapest, Pf. 180.

Kérjük, a borítékra írják rá: MOL Tehetségtámogató program 2014 Művészet-tudomány.

2013-ban 87 fiatal és csapataik nyertek el támogatást összesen 18 millió forint értékben.
A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. A 2013-as támogatottak között volt többek között a 16 éves Dolfin Balázs csellista, több nemzetközi zenei verseny győztese, a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Előképzőjének hallgatója és a 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata, akik a korábbi évekhez 2013 is ezüst- és bronzéremmel tértek haza a külföldi diákok rangos versenyéről.

Ismerkedjen meg támogatottainkkal részletesebben!