MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória

MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória

A program sport kategóriája tehetséges fiatal sportolók szakmai fejlődését segíti. Gyakran előfordul, hogy országos és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő eredményeket elért gyerekek számára saját környezetük nem tudja biztosítani a továbblépéshez szükséges körülményeket és a megfelelő eszközöket: sportszereket, speciális ruházatot, a versenyre való nevezéshez és az utazáshoz szükséges anyagi forrásokat.


2014-ben ismét meghirdette az Új Európa Alapítvány a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, Michelisz Norbert autóversenyző, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítenek.

2014-ben összesen 113 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét 26 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Márton Anna junior világbajnok kardvívó, Sztankovics Anna úszó londoni olimpikon és Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar ifjúsági sakkozó.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2014-ben 15 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen további 5 millió forint összegben.

Ismerkedjen meg támogatottainkkal részletesebben!  >

Információ:
info@ujeuropaalapitvany.hu
(06 40) 180 280