Facebook Youtube Linkedin

Hírek szűrése dátum alapján:

Hírek szűrése kulcsszó alapján:

A MOL kezdeményezi az INA Ügyvezető Testületénél az INA rendkívüli közgyűlésének összehívását. A napirend témája: rendkívüli osztalék-kifizetés. A MOL azt javasolja a közgyűlésnek, hogy szavazza meg kétmilliárd kuna (260 millió euró) osztalék kifizetését az eredménytartalék terhére.
A MOL a csődtől mentette meg az INA-t, stabilizálta pénzügyi helyzetét és egy jelentős befektetési lehetőségekkel rendelkező, nyereséges vállalattá alakította. Miután a horvát gazdasági minisztérium legutóbb úgy döntött, hogy visszavonja az INA Száva folyó és Északnyugat Horvátország területeire vonatkozó kutatási engedélyeit, a részvényesek megértették, hogy a minisztérium jelenleg nem támogatja a befektetőbarát környezetet Horvátországban. Így elérkezettnek látják az időt arra, hogy korábbi befektetéseik eredményét realizálják.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29,000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik szénhidrogén bányászatban, jelenleg 8 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 12 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban - közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.

 

Sajtókapcsolat:
MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • A két vállalat közösen nem kötelező érvényű ajánlatott tett a Szlovák Villamos Művek (SE) 66%-os részvénycsomagjának megvásárlására
 • Ez a partnerség tovább erősítheti a region energiabiztonságát
 • Egy sikeres ajánlat új export lehetőségeket nyithat

Budapest, 2014. november 20. – A MOL-csoport vállalata, a Slovnaft és az MVM-csoport közösen nem kötelező érvényű ajánlatott tett a Szlovák Villamos Művek (SE) 66 százalékos, jelenleg az olasz Enel vállalatcsoport tulajdonában lévő részvénycsomagjának megvásárlására.

Az ajánlat jól illeszkedik a Slovnaft és a MOL-csoport hosszú távú üzleti stratégiájába, amely tovább kívánja erősíteni a cég vezető pozícióit a vállalatcsoport hazai pályáján, a közép-európai energetikai piacon.

A regionális együttműködéssel egyúttal diferzifikálni tudja a vállalatcsoport a hagyományos olaj-, és gázalapú portfolióját, és pozíciókat tud kiépíteni a villamosenergia piacán is. Ehhez kiváló partner a villamosenergiai iparágban illetve a nukleáris erőmű üzemeltetés területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező MVM-csoport.

A pályázaton közösen induló Slovnaft és az MVM-csoport egyúttal komoly lehetőségeket lát a Szlovák Villamos Művek által üzemeltetett vízerőművek kapacitásának kihasználásában is, hiszen mindkét társaság célja fenntartható módon, környezetbarát energiával ellátni a régiós piacot.

Sikeres pályázat esetén, az új portfólióelemek és a már meglévő eszközök együttes használatával tovább erősödhet az energiaellátás biztonsága a villamos-energia és a földgáz kelet-közép-európai piacán, és hozzájárulhat az egységes európai energiapiac fejlődéséhez. A sikeres ajánlattétel révén egyúttal újabb export lehetőségek nyílhatnak a dél-kelet-európai piacok felé is.

80%-os piaci részesedéssel, az SE Szlovákia vezető energia-előállító vállalata. Energia kapacitása összesen 5,740MW, amely nukleáris, víz, hagyományos termikus, és napenergia által működtetett erőművekből áll.

Az integrált olaj és petrolkémia finomítással, termeléssel és kereskedelemmel fogalkozó Slovnaft Szlovákia második legnagyobb vállalata, egyben a MOL-csoport tagja. Szlovákia legnagyobb töltőállomás-hálózatát üzemelteti.

MOL-csoport

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti (Magyarország) központtal. Több mint 40 országban van jelen, és szerte a világon közel 29.000 embernek ad munkát. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezek integrált ellátási lánc menedzsment alapján működnek Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózat tulajdonosa Közép- és Dél-kelet Európa 11 országában.

Sajtókapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Magyar-kurd vegyes kutatócsoport tárja fel a történelmileg és turisztikai szempontból is jelentős kurd Dwin várat
 • Az ásatást Dr. Major Balázs és Dr. Zidan Bradosty , nemzetközi hírű régészek vezetik
 • Az ötéves kutatási program első eredményei 2015 elejére várhatóak

Erbil, Irak Kurdisztán Régió – 2014. november 13. – A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és az Erbili Régészeti Igazgatóság Erbilben megállapodást írt alá a Dwin vár, a kurd történelem egyik legfontosabb helyszínének és környezetének régészeti feltárására.

Az aláírást megelőzően a projekt már megkapta a szükséges jóváhagyást az Irak Kurdisztán Régió Miniszterek Tanácsától, az Önkormányzati és Turisztikai Minisztériumtól illetve az erbili Régészeti Igazgatóságtól is. „Örömünkre szolgál, hogy a mai napon aláírtuk a Dwin vár feltárását megindító megállapodást. A vár a helyi hagyományok szerint Szaladin családjának tulajdonában állt, és különleges jelentőséggel bír a kurdok és a kurd nemzeti identitás számára. Hiszünk benne, hogy a projekt a régió turisztikai iparának bővüléséhez is hozzájárul.” – mondta Dr Kaify Ali, a Kurdisztáni Regionális Kormány Régészeti Főigazgatóságának helyettes vezetője.

A Dwin vár régészeti kutatása része a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az erbili Szaladin Egyetem között kialakított hosszú távú oktatási és kutatási együttműködésnek, amelynek célja a régióban található középkori várak feltárása. A festői szépségű Dwin vár egy domb tetején található az Erbiltől 60 kilométerre északkeletre húzódó hegyvidéki területen. A kutatócsoport geodéziai felmérésekkel és egy 3D-s szkenner segítségével elkészíti a külső várfal háromdimenziós képét, majd dokumentálja a környező régészeti értékeket, köztük az épületeket és a temetőt.

A magyar egyetem képviseletében Dr. Major Balázs, a PPKE régészeti kar és a kutatás vezetője írta alá a megállapodást. Major Balázs elmondta: „Megtiszteltetésnek tartom, hogy része lehetek ennek a kiemelkedő projektnek, hiszen a magyar-kurd közös kutatás nem csak fontos történelmi bizonyítékokat fog feltárni, hanem hozzájárul majd a kutatók közti nemzetközi tudásmegosztáshoz és a diákok képzéséhez is. Külön szeretném megköszönni a MOL-csoport nagylelkű támogatását.”

Az aláírási ünnepségen jelen volt Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte: „Örömünkre szolgál, hogy ez a fontos kulturális kezdeményezés tovább erősíti kitünő kapcsolatainkat kurd partnereinkkel, egyúttal nagyon várjuk a régészeti kutatás eredményeit. A MOL-csoport az első nemzetközi olajvállalatok között jelent meg Kurdisztánban. Színrelépésünk óta elkötelezetten támogatjuk a kurd kultúrát és a helyi közösségek fejlesztését. A most aláírt régészeti együttműködés mellett egy adománygyűjtő programot is elindítunk, amelyben a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel közösen kurdisztáni menekült családoknak kívánunk segíteni.”

A MOL-csoport 2007 óta van jelen Irak Kurdisztán régiójában: leányvállalata, a MOL Kalegran ekkor írta alá az Akri-Bijeel blokk működtetésére vonatkozó szerződést és kisebbségi partnerré vált a Shaikan olajmezőben. A MOL-csoport azóta is elkötelezetten támogat helyi kezdeményezéseket: iskolák, közösségi központok, utak és sportlétesítmények építésében működött közre, valamint oktatási programokat és humanitárius ügyeket támogat.

A képen jobbról balra, ülveA képen jobbról balra, állva
Zidan Bradosty – Salahaddin Egyetem, Erbil Naman Juma – Professor, Régészeti Kar, Salahaddin Egyetem, Erbil
Major Balázs – Régészeti Kar vezető, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest Vezekényi Csaba – Magyarország erbili főkonzulja
Kaify Ali - Kurdisztáni Regionális Kormány Régészeti Főigazgatóságának helyettes vezetője Szabolcs I. Ferencz– MOL-csoport Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgató
Nader Babakr – vezető, Régészeti Főigazgatóság, Erbil Ahmed Anwar Dezaye – elnök, Salahaddin Egyetem, Erbil


A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált és független nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal. A vállalatcsoport több mint 40 országban van jelen és közel 29 000 főt foglalkoztat. A MOL kutatási-termelési tevékenységét a szénhidrogén kutatásban megszerzett több mint 75 éves tapasztalata támogatja. A vállalat jelenleg 8 országban végez szénhidrogén kitermelést és 12 országban van jelen kutatási tevékenységével. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc optimalizálás mellett Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport 1700 töltőállomásból álló hálózattal rendelkezik Közép- és Dél-Kelet-Európa 11 országában.

Sajtókapcsolat:
MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Négy operátori licenszet ajánlottak fel a MOL részére az Egyesült Királyság kontinentális talapzatán
 • Ha a társaság elfogadja az ajánlatot, operátor lesz az Északi-tengeren
 • A MOL 2013 decemberében vásárolta első részesedését az Északi-tengeren

Budapest, 2014. november 13. - Négy operátori licenszet ajánlottak fel a MOL számára az Egyesült Királyság kontinentális talapzatán az Egyesült Királyság 28. kutatási licensz kiírásán.

A felajánlott licenszekhez kutatófúrási kötelezettség nem tartozik, amennyiben azonban a kezdeti fázis időszakának végéig fúrás nem történik a licensz automatikusan lejár (ún. „drill or drop” licensz). Építve meglévő tudásbázisunkra és képességeinkre, célunk az egyesült királyságbeli portfóliónk kiszélesítése, a legújabb kutatási licenszek geológiai feltárása kvantitatív, technológia vezérelt kutatási tevékenység megvalósításával.
Örömünkre szolgál, hogy számos ígéretes kutatási licensszel bővül portfoliónk az Egyesült Királyság kontinentális talapzatán, amelyek operátora a MOL-csoport lesz. Várakozással tekintünk előre, hogy iparági partnereinkkel együttműködésben fejlesszük az elnyert licensz területeket, majd megkezdhessük a kutatófúrásokat.

A folyamat a felajánlott licenszeknek a MOL-csoport illetve partnere által történő hivatalos elfogadásával zárul, melyre az Egyesült Királyság Energia- és Klímaügyi Minisztériumával (DECC) történő egyeztetést követően kerülhet sor.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29,000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik szénhidrogén bányászatban, jelenleg 8 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 12 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban - közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.


Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Mától november 27-ig lehet jelentkezni a MOL-csoport Junior Freshhh vetélkedőjére a www.junior.freshhh.net oldalon
 • A Junior Freshhh egy online vetélkedő, mely során középiskolás tehetségeknek kell matematikai, fizikai, kémiai, biológiai és földrajzi feladatokat megoldaniuk
 • Háromfős csapatok versenghetnek, hogy bekerüljenek az élő döntőbe, amely után a legjobbak értékes nyereményeket nyernek

Budapest, 2014. november 10. – Meghirdette online vetélkedőjét a MOL-csoport középiskolás tehetségek számára. A háromfős csapatok nem csak a szórakozásért, hanem értékes nyereményekért is játszhatnak. A Junior Freshhh-re idén már Horvátországból is regisztrálhatnak. A verseny ma kezdődik, jelentkezni november 27-ig lehet a www.junior.freshhh.net oldalon.

A MOL-csoport 2010 óta rendezi meg a középiskolásoknak szóló online vetélkedőjét, a Junior Freshhht. A programot tavaly Szlovákiában vezették be, idén pedig még egy ország csatlakozott. Már Horvátországból is várják a középiskolások jelentkezését. Az elmúlt négy évben több, mint 8200 diák, 2763 csapatban vett részt a versenyen, összesen 517 középiskolából. A középiskolai tanárokkal együttműködve a MOL-csoport célja, hogy motiválja a diákokat, hogy már a kezdetektől részt vegyenek a természettudományokban, és növelje az érdeklődésüket a témában. Arra hívja a középiskolásokat, hogy legyenek a matematika, a fizika, a biológia és a földrajz bajnokai.

“A Junior Freshhh az első pillére a MOL-csoport tehetségtoborzó stratégiájának. Azokat a középiskolai diákokat szólítja meg, akik érdeklődnek a természettudományok iránt. A MOL-csoport további díjnyertes tehetségtoborzó programjai - mint a Freshhh és a Growww - egyetemi hallgatóknak, illetve már frissen végzett diplomásoknak szól. Befektetésnek tekintjük ezeket a tehetségtoborzó programokat. A diákok fejlődésének támogatása és követése kulcsfontosságú ahhoz, hogy kreativitást, új ötleteket és új perspektívát tudjunk a MOL-csoportba behozni.” – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

A vetélkedő két fordulóból áll. Először a diákoknak kell különböző, természettudománnyal kapcsolatos feladatokat megoldaniuk virtuális forgatókönyvek szerint. A második forduló az élő döntő. Ennek során a legjobb öt csapat versenyzik a fődíjakért. A leghatékonyabb iskolák is kapnak értékes nyereményeket.

“A Mol-csoport Junior Freshhh programjának célja, hogy a természettudományt szórakoztatóvá tegye a középiskolásoknak. A vetélkedő kérdéseinek fejlesztése közben a diákoknak 21 izgalmas feladatot állítottunk össze, melyet egy virtuális térben kell megoldaniuk.” – mondta Galambos Sándor, a MOL-csoport Képzés és kompetenciafejlesztés szakértője.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti (Magyarország) központtal. Több mint 40 országban van jelen, és szerte a világon közel 29.000 embernek ad munkát. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezek integrált ellátási lánc menedzsment alapján működnek Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL- csoport emellett egy 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózat tulajdonosa Közép- és Dél-kelet Európa 11 országában.

Sajtókapcsolat

Ozoli Gábor
MOL Magyarország
Tel.: +36 (70) 466-7289 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szluha Krisztina
MOL Magyarország
Tel.: +36 (20) 272-1196 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • 2014 harmadik negyedévében a MOL‐csoport „tiszta” újrabeszerzési árakkal becsült EBITDA‐ja 164 Mrd Ft-ot (696 millió USA dollár) ért el, mely 72%‐kal haladja meg az ezt megelőző negyedévi értéket.
 • Növekvő termelés az Upstreamben, Kurdisztán egyre nagyobb hozzájárulásával
 • A hatékonyságnövekedésnek és a jobb makrogazdasági környezetnek köszönhetően kiemelkedő negyedéves teljesítmény a Downstreamben

BUDAPEST – 2014. november 6. – A MOL ma nyilvánosságra hozta harmadik negyedévi pénzügyi eredményeit, amelyben javuló Upstream eredményekről, illetve az elmúlt időszak jobb gazdasági környezetének és a hatékonyságnövelő programnak köszönhetően pedig kiemelkedő downstream teljesítményről számol be.
2014 harmadik negyedévében a MOL‐csoport „tiszta” újrabeszerzési árakkal becsült EBITDA‐ja 164 Mrd Ft-ot (696 millió USA dollár) ért el, mely 72%‐kal haladja meg az ezt megelőző negyedévi értéket. Ez a növekedés elsősorban a Downstream üzlet nagyfokú javulásának köszönhető, bár az Upstream üzlet hozzájárulása szintén növekedett.
Az Upstream üzletben sikeresen megfordítottuk a csökkenő kitermelési tendenciát, összességében a kelet-közép-európai hozzájárulás kismértékben emelkedett, és fokoztuk kurdisztáni kitermelésünket is. A Brent árfolyamesése a realizált szénhidrogén árak csökkenését okozta, melyet ellensúlyozott a forint árfolyamának jelentős gyengülése. A speciális tételek nélküli EBITDA emelkedett, egyrészt az alacsonyabb kutatási költségek, másrészt a magasabb egyiptomi követelés kiegyenlítések következtében.
A Downstream minden idők egyik legjobb negyedéves eredményét produkálta. A kimagasló teljesítmény főként a javuló makrogazdasági környezetnek köszönhető, de a közel háromszorosára, 81 Mrd Ft-ra emelkedő tisztított EBITDA egyértelműen mutatja hatékonyságjavító intézkedéseink sikerét is. A szezonálisan magasabb értékesítési volumenek és a javuló árrések, mind a Petrolkémia, mind a Kiskereskedelem teljesítményét növelték.

Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató elmondta:

“Erős negyedévet tudhat maga mögött a MOL, amelynek során több jó hírrel is szolgáltunk. Ahogy azt korábban előre jeleztük, az Upstream termelésünk növekvő pályára állt és a következő negyedévekben is jelentős növekedési potenciált látunk. Komoly áttörés az Akri Bijeel Blokk Mezőfejlesztési Tervének elfogadása, hiszen a terület jelentős mértékben hozzájárul majd a termelési növekedés fenntartásához.

Büszkén mondhatom, hogy Downstream üzletágunk minden idők egyik legjobb negyedéves eredményét érte el. Ez nem csak a szezonálisan jobb külső környezetnek köszönhető, de jól mutatja hatékonyságjavító programunk sikerét is. A negyedév során bejelentettük, hogy tovább növeltük kelet-közép-európai Downstream portfóliónkat a csehországi Lukoil kúthálózat megvásárlásával. Tovább folytattuk organikus projektjeink megvalósítását és az inorganikus növekedési lehetőségek kiaknázását, melyek a jövőbeni értékteremtés alapját jelentik.

A MOL megerősítette pozícióját az MSCI Globális Fenntarthatsági Indexében. Az, hogy az MSCI Feltörekvő Piaci Indexének tagjai vagyunk, jelzi, hogy a Csoportnak környezeti, szociális és vállalatirányítási területeken kimagasló a teljesítménye az iparági versenytársakhoz képest.

Mindezeken túl, a MOL kiemelkedően jó feltételekkel 1,5 milliárd dollár összegű rulírozó hitel felvételéről kötött megállapodást. Hiteleink átlagos lejárati időtartama meghosszabbodott, és tovább növeltük pénzügyi rugalmasságunkat, amely kulcsfontosságú növekedési stratégiánk megvalósításához.”

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29,000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik szénhidrogén bányászatban, jelenleg 8 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 12 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban - közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.

Sajtókapcsolat:
MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2014. október 20-tól már egyes MOL töltőállomásokon is átveheti Pick Pack Pontra rendelt csomagküldeményeit!

A MOL Magyarország és a Sprinter Futárszolgálat Kft. megállapodásának eredményeként közösen bővítettük szolgáltatásaink körét - 2014. október 20-tól már egyes MOL töltőállomásokon is átveheti Pick Pack Pontra rendelt csomagküldeményeit!

A MOL Magyarország első körben 95 töltőállomásával csatlakozik a Pick Pack Pont átvevőhelyekhez, melyek főként Budapesten kívüli települések. Az online vásárlók a nap bármely szakában feladhatják és átvehetik megrendelt küldeményeiket és kényelmesen bankkártyájukkal is fizethetnek.

A MOL – Pick Pack Pont töltőállomási átvevő helyeit itt tekintheti meg.

További információk itt.

A MOL ezen a nyáron eco+ Autógáz nyereményjátékkal kedveskedett lpg fogyasztóinak.

A 2 hónapon keresztül tartó akció végén, szeptember közepén igen attraktív ajándékokat sorsolt ki, mellyel a szerencséseknek igen kellemes meglepetést szerzett.

A fődíjat, a Renault Hungária Kft. által biztosított Dacia Duster 1,6 LPG-t Belányi Mónika nyerte meg.
Az autót ünnepélyes keretek között október 17-én a gyöngyösi MOL kúton adták át a szerencsésnek.
Mónika és családja izgatottan és mosolyogva érkezett meg a töltőállomásra. A nagy kék lepel alatt bújt meg a metálszürke Duster, mindaddig, míg hivatalosan is átadásra nem került a slusszkulcs.
A gratulációk után, Csaba - Mónika férje - örömmel indította be a nyereményautót és gurult először az autógázos kútoszlop felé.
MOL eco+ Autógázzal teli tankkal és széles mosollyal aztán a család kigurult a töltőállomásról, hogy hazavigyék és élvezhessék a legújabb családtag által nyújtott utazási élményt.

Az akció kiemelt médiapartnere az AZ AUTÓ volt. A kiadó jóvoltából 30 szerencsés nyertes 1 éven keresztül, minden hónapban örömmel forgathatja majd a lapot.

Mindezeken felül az akció keretein belül MOL további 10 nyertesnek MOL Blue ajándékkártyát adott át.
Minden kedves nyertesnek ezúton is gratulálunk!

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. a mai napon bejelenti, hogy az 1999. októberében meghirdetett stratégiaváltással összhangban; divesztíciós programjának első lépéseként, értékesítette 21,4%-os részesedését a Dunastyr Rt-ben az olasz ENICHEM Spa részére 452,5 millió forintos vételárért.

Az 1988-ban alapított Dunastyr Rt. egy polisztirol üzemmel rendelkezik Százhalombattán, 76,5 kt ütésálló polisztirol, illetve 27 kt habosítható termelő kapacitással. 1999-ben, a társaság IAS szerinti nettó értékesítési árbevétele 15,8 milliárd Ft-ot tett ki.

A két fél közötti megállapodás nemcsak a részvényértékesítést tartalmazza, hanem közép-távú benzol szállítási megállapodást illetve szolgáltatási szerződést is magában foglal.

 • Elismerték a MOL-csoport környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási működését
 • A MOL-csoport a legmagasabb “AA” minősítést kapta
 • Az MSCI Global Sustainability Index (Globális Fenntarthatósági Index) a világ több mint 5000 tőzsdén jegyzett vállalatát vizsgálja

Budapest, 2014 október 7. – A MOL-csoport bekerült az MSCI (Morgan Stanley Capital International) ESG (környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási teljesítményt vizsgáló) Emerging Market Index-ébe (Fejlődő Piaci Index), amely a Globális Fenntarthatósági Index egyik alcsoportja.  Az eredmény a kiemelkedő vállalati fenntarthatóság elismerése. Az elnyert “AA” minősítés a társaságot a vezető piaci vállalatok közé helyezi.

A MOL-csoport magas minősítése a vállalat széndioxid gazdálkodási gyakorlatának illetve a balesetek, kiömlések és kibocsátások megelőzésének érdekében alkalmazott piacvezetői szemléletének köszönhető. Az olyan vállalatirányítási gyakorlatok, mint a mérgező anyagok kibocsátásának csökkentése és a munkahelyi biztonság növelése helyezik a MOL-csoportot az iparági versenytársak többsége fölé.

 

A MOL-csoport
A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal. Több mint 40 országban működik és mintegy 29.000 dolgozója van a világ különböző részein. A MOL kutatási és termelési tevékenysége több mint 75 éves olajipari múltra tekint vissza. Jelenleg 8 országban végez termelési tevékenységet és 12 országban rendelkezik kutatási területtel. A Csoport négy finomítót, két petrolkémiai üzemet működtet egy integrált ellátási lánc menedzsment mellett Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy több mint 1700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózatot is üzemeltet Közép-és Dél Európa 11 országában.

A MSCI ESG Research
A MSCI ESG Research az ESG minősítés és a globális befektető közösség vezető elemző intézménye, több mint 5000, a világ különböző tőzsdéin jegyzett vállalatot vizsgál.. Az MSCI ESG Research több mint 125 eszköz tulajdonost képvisel, amelyek több mint 4.4 billió USD értékű eszközzel gazdálkodnak, és több mint 650 ügyfelet mondhat magáénak globális mértékben 15 billió USD eszközértékkel. Az MSCI fejlődő piacok nagy és közepes tőke-méretű vállalatokat fed le 23 fejlődő piacú országban.

Press contact

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.