Kutatás - Termelés

Kutatás - Termelés

A MOL-csoport komoly erőfeszítéseket tesz szénhidrogén forrásainak kiszélesítésére. A kutatás-termelési (upstream) tevékenységek kiemelt szerepet töltenek be a világ különböző részén fellelhető új készletpótlási lehetőségek feltárásában.


Ez a szegmens nemzetközileg is versenyképes költségszinten megvalósuló kutatáson, mezőfejlesztésen és termelésbe állításon, valamint új szénhidrogénkészletek megszerzésén és kitermelésén keresztül járul hozzá a MOL-csoport cash flow-jához.

A MOL és jogelődei az 1930-as évek óta érdekeltek a magyarországi földgáz- és kőolajkutatásban, míg az utóbbi két évtizedben a MOL nemzetközi eszközportfoliót épített ki Oroszországban, Észak-Irakban, Pakisztánban, Kazahsztánban, Indiában, Ománban, Kamerunban és Romániában. Az INA akvizíció eredményeként a portfolió jelentős kutatási és kitermelési eszközöket foglal magában Horvátországban, Szíriában és Egyiptomban.

A szegmens gazdaságos növekedésének forrásaként szolgál a fókuszált nemzetközi upstream növekedési stratégiánk. A meglévő projektek sikeres, több évtizedes tapasztalatokon alapuló működtetése mellett ez a célkitűzés a MOL hatékonysági kritériumainak megfelelően további növekedési lehetőségek azonosítására és kiaknázására irányul annak érdekében, hogy elérjük a Csoport upstream integrációjának javítására irányuló célkitűzésünket.

Upstream Portfolió

A MOL-csoport jelenleg 7 országban termel és összesen 12 országban végez kutatási tevékenységet.
Tovább

Globális tevékenység

Globális tevékenységünk részleteiért kérjük, keresse fel a MOL-csoport Befektetői Kapcsolatok honlapját!

INA

Az INA konszolidációja jelentős hatással volt a kutatás-termelési tevékenységre.
Tovább